A A A
Hier wordt geïnvesteerd in uw toekomst.
Dit project is mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie.

Kennis moet stromen

VPdelta creëert proeftuinen waarin startups, scale-ups, mkb’ers, studenten, wetenschappers en gebiedsbeheerders innovatieve concepten testen, verbeteren en demonstreren. Op deze manier stimuleert en versnelt VPdelta innovatie en toepassing in de Nederlandse water- en deltatechnologiesector en brengt nieuwe oplossingen wereldwijd onder de aandacht.

Kraan geopend op Flood Proof Holland 2.0 in Roemenië

Lees meer

Proeftuinen vormen podium bij vijfde editie NKWK

Lees meer

VPdelta en SkyGeo in uitzending 'De Stand van Ons Water'

Lees meer

Dijkonderzoek voor waterveiligheid op Flood Proof Holland

Dijkonderzoek voor waterveiligheid op Flood Proof Holland

Weer of geen weer, op de Delftse polder Flood Proof Holland wordt volop geëxperimenteerd. Hier ligt een testdijk waar diverse onderzoeken plaatsvinden. Hoe weerstaat een afdeklaag van klei, leem of zand overloop over een dijk bij extreem hoog water?

Lees meer

Het dak op voor klimaatadaptatie

Het dak op voor klimaatadaptatie

Delft krijgt er een polder bij, maar dan op het dak. Midden op de campus van de TU Delft wordt het platte dak van de faculteit Civiele Techniek en Geowetenschappen (CITG) omgetoverd tot plek om regenwater op te vangen, vast te houden en vertraagd af te voeren. Het groene dak draagt bij aan energiebesparing door isolatie en duurzaam gebruik van water en dient als onderzoeks- en testlocatie voor stadslandbouw.

Lees meer

Workshop 'Global Challenges, start-up solutions'

Ben je bezoeker van de Amsterdam International Water Week (AIWW)? Kom dan naar de VPdelta-workshop 'Global challenges, Start-up solutions' en hoor hoe slimme innovaties bijdragen aan de grote uitdagingen omtrent waterbeheer.

Lees meer

Nieuws

Geplaatst op:
10 December 2019

WaterStraat is na feestelijke opening een nieuwe innovatie rijker

Geplaatst op:
15 November 2019

Marktverkenning vanuit RAAK-onderzoek ‘infiltrerende stad’ biedt iedereen eyeopeners.