A A A
Hier wordt geïnvesteerd in uw toekomst.
Dit project is mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie.
Bedrijfsovername Boxbarrier door daadkrachtige ondernemers

Bedrijfsovername Boxbarrier door daadkrachtige ondernemers

Geplaatst op 22 juli 2021

Per 1 februari van 2021 is Boxbarrier overgenomen van de BAM door Niels Vlietman en Raymond Hofer. Vlietman heeft zijn sporen verdiend in IT en E-commerce oplossingen, met Boxbarrier slaat hij een nieuwe weg in “door alle waterproblematiek in de wereld is het product relevanter dan ooit”. Al snel kwam gedurende het overname proces Raymond Hofer in beeld, voorheen werd hij ingehuurd door de BAM voor de verkoop van intellectuele eigendommen en patenten. Met specialistische kennis, opgedaan tijdens de ontwikkeling van Boxbarrier bij de BAM, is hij de uitgelezen persoon om verdere stappen te ondernemen met het bedrijf.  

Op nationaal en internationaal vlak ziet Boxbarrier B.V. grote mogelijkheden voor de inzet van Boxbarrier om overstromingen te bedwingen. Raymond: ”tijdelijke waterkeringen worden nationaal en internationaal steeds meer ingezet om schades door hoog water te minimaliseren en dit gebeurd voornamelijk in stedelijke gebieden.” 

Daarnaast hebben de ondernemers de doelstelling om het product verder te ontwikkelen. Zo wordt gewerkt aan het beter vastpakken van de Barrier en het stapelen van de deksel zodat het plaatsen en opruimen nog sneller gaat. Ook wordt er onderzoek gedaan naar de mogelijkheden om de boxen beter te laten aansluiten op oneffenheden in de ondergrond. Dit wordt gedaan in samenwerking met VPdelta in de proeftuin Flood Proof Holland, een belangrijke plek voor innovatie op het gebied van waterbeheer in Nederland.“We weten dat er in stedelijke gebieden trottoirs aanwezig zijn en vaak is dit voor een tijdelijke waterkering een probleem. Dit zullen we dus gaan oplossen door middel van flexibele gedeeltes tussen onze Boxbarriers en hierdoor wordt onze tijdelijke waterkering nog interessanter voor steden om (vitale) infrastructuur te beschermen tegen hoog water, zonder verlies van snelheid van het plaatsen waar Boxbarrier wel bekend om staat”, aldus Niels en Raymond.  

Naast het verder ontwikkelen van de Boxbarrier, richten de ondernemers zich op samenwerkingen met grote partijen gebruikmakend van Early Forecasting software. Raymond: “We kunnen steeds beter voorspellen wanneer er hoog water komt door overstromingen en zware regenval. Nog steeds heb je dan een product nodig dat snel geplaatst kan worden om schade te minimaliseren. Wanneer Boxbarrier in centrale opslagplaatsen klaar staat, kan het zeer snel geplaatst worden op de plekken waar hoog water komt of hoog water moet worden afgevoerd.” 

De eerste grote dealerovereenkomst is inmiddels gesloten voor Noord Amerika: Dave Swan van Adagon Solutions Inc heeft een grote samenwerking met Hydra protects International. Adagon en Hydra zijn twee grote partijen die niet alleen tijdelijke waterkeringen verkopen en plaatsen, zij adviseren daarnaast in het gebruik en de locatie. Niels: “In Nederland en Europa is dit een voorbeeld wat we ook steeds meer zien; commerciële partijen die de mogelijkheid hebben om grote partijen waterkeringen in beheer te hebben en deze te plaatsen met ondersteuning van (lokale) overheden.”  

Info: http://www.boxbarrier.com/

Email: info@boxbarrier.com