A A A
Hier wordt geïnvesteerd in uw toekomst.
Dit project is mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie.
De straat op voor de klimaatbestendige stad

De straat op voor de klimaatbestendige stad

Geplaatst op 18 juni 2018

Donderdag 7 juni vond de kick-off plaats van de WaterStraat Trainee Challenge. Vol enthousiasme barstte de allereerste ideeën bij de 17 trainees al los aan de kust van Scheveningen. Doel van de challenge is om gezamenlijk in vijf maanden tot goede oplossingen te komen om steden in Nederland klimaatbestendiger te maken.
 
De Gemeenten Den Haag, Delft en Amsterdam, de Provincie Zuid Holland, Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Rijkswaterstaat, Mourik en het Nationaal Watertraineeship slaan de handen ineen om mee te werken aan één van de grootste maatschappelijke uitdagingen van de 21ste eeuw: klimaatverandering. In teams van 5-6 personen vanuit de verschillende organisaties gaan de trainees aan de slag om te komen tot een idee om de Nederlandse steden toekomstbestendiger te maken.
 
Ruben Geradts initieerde vanuit VPdelta deze challenge: “De grote opgave om ons land klimaatadaptiever te krijgen, zit hem in het grootschalig toepassen van slimme oplossingen. Daarvoor is in ieder geval lef en creatief vermogen voor nodig. En dat zijn precies eigenschappen die ambitieuze trainees karakteriseren. Met deze challenge wil ik hen inzetten om interventies te bedenken voor de grote opgave.”
 
De setting aan zee met goed eten en drinken bleek de perfecte manier om de challenge af te trappen. Geradts: “Strand, jonge ambitieuze mensen die zich ergens in willen bijten en een leuke tijd met elkaar willen hebben, een concrete grote maatschappelijke opgave en lekker eten en drinken, zijn ingrediënten voor een geslaagde cocktail. Binnen de groepen ontstonden direct inhoudelijke leuke ideeën en een prettige teamdynamiek.”
 
De trainees gaan de uitdaging aan om de klimaatadaptieve en innovatieve oplossingen, die getest zijn in de proeftuin de WaterStraat, naar de echte openbare ruimte te brengen. Geradts: “Ik hoop dat ze daadwerkelijk vrij denken van beleidsjargon en hun vaste rol in de keten, dat ze hun talenten, analytisch en creatief vermogen combineren tot een gezamenlijk concreet initiatief waarmee we de toepassing van slimme oplossingen in de openbare ruimte kunnen versnellen.”