A A A
Hier wordt geïnvesteerd in uw toekomst.
Dit project is mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie.
Drukte op de polder: 60 Hogeschool Rotterdam studenten bezoeken Flood Proof Holland

Drukte op de polder: 60 Hogeschool Rotterdam studenten bezoeken Flood Proof Holland

Geplaatst op 17 januari 2018

Op vrijdag 12 januari jl., bezochten 60 water management studenten van de Hogeschool Rotterdam de proeftuinpolder Flood Proof Holland. Ondanks de kou waren ze niet uit het veld te slaan en hadden ze volop vragen voor de aanwezige ondernemers.

 

Als onderdeel van het vak “Ontwerpen en dimensioneren van waterwerken” brachten ze een bezoek aan de proeftuin. Hierbij kregen ze van tevoren een aantal vragen en opdrachten mee. Tijdens het bezoek interviewden de studenten de aanwezige ondernemers van de startups TubeBarrier, Hillblock en Mobile Water Management. De ondernemers demonstreerden hun innovaties aan de enthousiaste studenten. De reacties waren positief. "De excursie van vrijdag vond ik echt super leuk en interessant. Het lijkt me daarom heel gaaf om bij één van de ondernemers stage te lopen”. Aldus een van de studenten. Kortom, een zeer geslaagd en leuk bezoek! Dank aan onze partner, de Hogeschool Rotterdam en de ondernemers. 

 

Netherlands Centre for River Studies – Annual meeting 2018

Een volgend bezoek aan de polder vindt plaats op donderdag 8 februari in het kader van de jaarlijkse NCR meeting (Netherlands Centre for River Studies), waar dit jaar onze partner Deltares de host is. De delegatie zal bestaan uit Nederlandse experts van lokale overheden, Rijkswaterstaat maar ook een aantal ingenieursbureaus zoals Arcadis en Royal Haskoning DHV en een aantal internationale gasten.

 

Meer informatie

Wilt u meer informatie over Flood Proof Holland of een bezoek brengen aan deze proeftuin, neem dan contact op met Lindsey Schwidder via l.s.schwidder@tudelft.nl.