A A A
Hier wordt geïnvesteerd in uw toekomst.
Dit project is mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie.
Field Factors maakt kans op flinke investering

Field Factors maakt kans op flinke investering

Geplaatst op 02 juli 2019

De Delftse Startup Field Factors behoort tot een van de vijfentwintig kanshebbers op 500.000 euro. Uit bijna 1.200 inzendingen voor de internationale Postcode Loterij Green Challenge is de onderneming geselecteerd. “Dit hebben we goed gevierd met elkaar. We hadden eigenlijk helemaal geen verwachtingen om dat de concurrentie zo groot is”, stelt CEO Karina Peña 

Toch bleek het concept Bluebloqs erg in de smaak te vallen bij de jury. Het systeem is bedoeld om water op te slaan, te zuiveren en te hergebruiken. Bluebloqs integreert een waterbuffer op een fraaie manier in de omgeving. De bekendste installatie ligt bij het voetbalstadion van Sparta, waar een berging van 1.400 kuub is gerealiseerd. Waar het regenwater eerder via het riool werd afgevoerd, infiltreren buien nu geleidelijk in de bodem.

Peña vermoed dat ze de tijd mee hebben: “Klimaatadapatie is een erg actueel thema wereldwijd, terwijl de watersector vrij conservatief is.” Ze denkt daarom dat originele ideeën snel opvallen. Bovendien wordt steeds duidelijker hoe absurd het is om regenwater en piekbuien via het riool af te voeren.

Green Challenge vooral een stok achter de deur

Field Factors werd getipt om mee te doen aan de Green Challenge door het startup platform ‘Get in the Ring’. Verwachtingen hadden Peña en haar collega’s amper. “Wij zagen het vooral als een stimulans om ons business plan eens goed op papier te zetten, iets wat er in de waan van de dag snel bij inschiet.”  Als huiswerk kregen de ondernemers verder een aantal vragen mee en moest een pitch opgenomen worden. “Die video hebben eigenlijk op het laatst nog halsoverkop moeten maken”, zegt Peña lachend.

In september horen de deelnemers of zij bij de laatste vijf finalisten horen. De beste drie ideeën maken kans op een fors geldbedrag, met dus een hoofdprijs van 500.000 en een intensief coachingstraject.