A A A
Hier wordt geïnvesteerd in uw toekomst.
Dit project is mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie.

Innovatieve kerstbonus

Geplaatst op 21 december 2017

December 2017 blijkt een innovatieve maand voor vele startups uit het VPdelta portfolio. Zes startups haalden meer dan een miljoen cofinanciering op (MKB Innovatiestimulering Topsectoren (MIT) subsidie) voor vijf R&D projecten met een totale waarde van 3 miljoen euro. Tevens haalde startup Polder Roof  financiering (Partners voor Water) op om in New York kansen te verkennen voor waterberging op daken. Hiernaast zijn vier gigantische regenletters met slimme regentonnen geplaatst in Rotterdam. Ecologisch Waterbeheer installeerde met succes en ondanks de vele sneeuwval hun innovatieve schelpenbuffer en zuiveringssysteem in proeftuin de WaterStraat. Kortom, in 2018 starten er sowieso al een aantal mooie innovatieve projecten. Hieronder ook startup RanMarine met een  Waste Shark demonstratie in de Scheveningse Haven. 


100 % score MKB Innovatiestimulering Topsectoren (MIT)

De bedrijven Indymo & Van Dijk/FEM, Next Ocean, Acacia Water, Disdro en AquaticDrones hebben deze maand goed nieuws ontvangen. Allen kwamen in aanmerking voor de RVO MIT subsidie. De substantiele bijdrage vanuit de MIT-regeling biedt een enorme steun in de rug, waardoor een innovatief project daadwerkelijk van de grond kan komen.  

 

 

 

ZOHO regenletters in Zomerhofkwartier Rotterdam

De gigantisch grote letters Z O H O van ZOmerHOfkwartier zijn geplaatst in de toekomstige klimaatadaptieve Regentuin bij de Hofbogen in Rotterdam. De letters bevatten elk een aantal Slimme Regentonnen om water op te vangen tijdens hoosbuien en zijn gekoppeld aan het weerbericht. Lees meer

 

 

 

Schelpenbuffer in proeftuin de WaterStraat

In de WaterStraat, de proeftuin voor klimaatadaptieve oplossingen, heeft Ecologisch Waterbeheer hun ondergrondse schelpenbuffer geplaatst. De schelpen in de buffer zorgt ervoor dat regenwater van hevige buien vertraagd wordt afgevoerd, wordt vastgehouden en gezuiverd. Dit gezuiverde water is geschikt voor infiltratie of lokaal hergebruik. Lees meer

 

 

RanMarine laat hun Waste Sharks los in de Scheveningen Haven

RanMarine is op missie: met hun Waste Sharks willen zij een bijdrage leveren aan het opruimen van de omvangrijke ‘plastic soup’ die in de wereldzeeën ronddrijft. In januari zullen zij Waste Sharks te water laten om het dobberende zwerfvuil uit de Scheveningse haven te gaan opslurpen.

 

 

 

Een groen waterbergend dak in New York

Het blijft niet bij Nederlandse ontwikkelingen. Zo zal het bedrijf Polder Roof hun kansen gaan verkennen om hun waterbergingstechniek toe te passen op daken in New Yorkse. Deze verkenning wordt gesteund door Partners for Water.