A A A
Hier wordt geïnvesteerd in uw toekomst.
Dit project is mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie.
Proeftuin het WaterLab start project Check de Stadsvergroening

Proeftuin het WaterLab start project Check de Stadsvergroening

Geplaatst op 17 juli 2018

Op 23 juli 2018 start Check de Stadsvergroening: een project waarbij inwoners zelf de bodem en waterafvoer in hun eigen buurt of tuin onderzoeken. Vanwege de toenemende hardere regenbuien, ontstaat er steeds vaker wateroverlast in de stad. Als we niks doen, zal die overlast door klimaatverandering en verstedelijking steeds groter worden. Om deze uitdaging het hoofd te bieden start het WaterLab daarom dit onderzoeksproject.

 

Dataverzameling voor de juiste maatregel

Samen met zoveel mogelijk hulp-onderzoekers wordt in kaart gebracht in welke gebieden water goed wordt afgevoerd en waar wateroverlast ontstaat als het stevig regent. Het doel is om meer data te verzamelen over groen en water in en rondom de stad, zodat er gericht actie genomen kan worden. Denk hierbij aan het vervangen van de tegels in de tuin door gras of het plaatsen van een regenton.

 

Meedoen met het onderzoek

Vele handen maken licht werk en samen met anderen kan een waardevolle bijdrage geleverd worden aan echt (wetenschappelijk) onderzoek. Het WaterLab nodigt iedereen uit om mede onderzoeker te worden en zelf metingen uit te voeren in bijvoorbeeld de achtertuin, park of schoolplein. Zo wordt gezamenlijk in kaart gebracht op welk soort gebieden stadsvergroening een positief effect zou kunnen hebben op de wateroverlast.


Klik hier voor alle informatie over Check de Stadsvergroening en meld je aan.

Volg het WaterLab ook op Facebook