A A A
Hier wordt geïnvesteerd in uw toekomst.
Dit project is mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie.
Startups te gast bij BNR in het kader van AIWW

Startups te gast bij BNR in het kader van AIWW

Geplaatst op 07 november 2019

Een drietal startups schoof afgelopen maandag aan bij BNR-nieuwsradio om te praten over de stand van de Nederlandse watersector. Dit bij wijze van aftrap van de AIWW (Amsterdam International Water Week), waarin delegaties uit de heel de wereld bijpraten over nieuwe trends in de waterwereld.

De aanwezige ondernemers zijn internationaal actief in verschillende werkvelden. Zo schoof Friso Klapwijk aan van Metropolder Company, die met zijn bedrijf innovatieve groene daksystemen ontwikkelt. Ook ondernemer Floris Boogaard schoof aan,  evens docent aan de Hanze Hogeschool, en mede-ontwikkelaar van de Indymo onderwaterdrone die waterkwaliteit in kaart kan brengen. Van het bedrijf Vandersat schoof Robert Mica aan om meer te vertellen over de potentie van satellietdata, bijvoorbeeld om landbouwopbrengsten te verbeteren.

Natuur doet de marketing

De startups zien dat de huidige klimaatverandering de urgentie van hun product vergroot. “Plat gezegd doet de natuur de marketing voor ons”, stelt Robert Mica. Daarmee doelt hij op het extreme weer zoals hittegolven, langdurige droogte en extreme buien die laatste jaren wereldwijd voor veel problemen hebben gezorgd. Hierdoor zie je dat steeds meer bedrijven en overheden zien dat er maatregelen moeten worden genomen.

De uitzending terug luisteren? Klik dan hier