A A A
Hier wordt geïnvesteerd in uw toekomst.
Dit project is mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie.
Steve Drops Day: innovatiedag bij partner Hoogheemraadschap Schieland en Krimpenerwaard

Steve Drops Day: innovatiedag bij partner Hoogheemraadschap Schieland en Krimpenerwaard

Geplaatst op 17 oktober 2018

Dinsdag 16 oktober organiseerde Hoogheemraadschap Schieland en Krimpenerwaard (HHSK) een dag waarbij innovatie centraal stond. Het waterschap daagde de werknemers uit om met innovatieve ideeën te komen. ‘Slootview’ en ‘Out of de BBBox’ bleken de grote winnaars van de innovatie challenge.  


Zo’n 25 ideeën verschenen de afgelopen weken in de ‘ideeën bus’. De 6 beste inzendingen werden gepitcht. VPdelta directeur Marjan Kreijns was de voorzitter van de 4 koppige jury: “Wat opvalt is dat er heel veel leuke en concrete oplossingen zijn gepitcht. Juist door eens te sparren met mensen uit andere organisaties ontstaan de mooiste ideeën. Deze Steve Drops Day is een goede manier om deze ideeën echt tot toepassing te laten komen in het waterschap.”

De inzendingen waren uiteenlopend. Van drijvende zonnepanelen in de watergangen van de Krimpenerwaard tot afvalwater dat uiteindelijk warmte levert aan het stadsverwarmingsnet. ‘Slootview’  kwam als winnaar uit de bus, waarbij ze met het gebruik van een drone boot (bijvoorbeeld AquaSmartXL) illegale lozingen willen opsporen in de glastuinbouw door met een camera de pijpleidingen die water lozen te vinden. Zij deelden de eerste plaats met ‘Out of the BBBox’ die de singel wil omtoveren tot een biologisch zuiveringssysteem. “Wij willen de natuur een handje helpen. Geen betonnen bergbezink bakken (BBBox) voor de riolering maar overstortwater verwerken in de singel. Goed voor de waterkwaliteit en het zorgt dat er een mooie plantrijke heldere singel ontstaat.”  Daarnaast is het ook nog eens een circulaire oplossing want fosfaatrijkslib  en platenresten worden verwerkt tot biogas en fosfaat.

De medewerkers konden ook zelf hun stem uitbrengen. Bijzonder was dat deze publieksprijs ook werd uitgereikt aan de Slootview.  Krachtig aan het idee is dat de indiener een handhaver is bij het waterschap, een concreet probleem uit zijn dagelijkse werk heeft aangepakt en er zelf een oplossing voor heeft bedacht. Dat is echt innoveren vanuit de praktijk. Een terechte winnaar dus!

Hoogheemraad Agnes van Zoelen is blij met het resultaat: “Het zijn heel innovatieve ideeën en wij denken dat het de waterkwaliteit en het klimaat echt kan helpen!”

Dank aan onze samenwerkingspartner Hoogheemraadschap van Schieland en Krimpenerwaard voor het organiseren van deze innovatiedag! We zijn benieuwd naar de verdere uitwerking van de ideeën en blijven het volgen.